Grup terapisi aynı problemden muzdarip bireylerin bir araya gelip bir terapist eşliğinde bu konu hakkında konuşmasıdır. Terapist herkesi konuşmaya ve yaşadıklarını anlatmaya teşvik eder. Bireyler grup içerisinde konuştukça ya da diğerlerini dinledikçe birçok duygu hissetmeye başlar. Örneğin bir depresyon grubunda anlatılanları dinleyen bir kişi dünyada bu sorunu yaşayan tek kişi olmadığının mutluluğunu yaşayabilir ve rahatlayabilir. Bunun gibi birçok dinamik grup içerisinde deneyimlenir. Tüm bu süreçler tabiki terapistin liderliğinde devam eder.
Atölye nedir?
Atölye de grup terapisine benzemektedir fakat daha eğitici bir modeldir. Atölyelerde kişiler için terapötik etkiler uyandırabilir. Atölyelerde de yine bir grup insan ve terapist vardır. Fakat burada eğitici ve öğretici rolünde olan terapist kişilerin temel psikoloji konuları hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar. Örneğin bir öfke kontrol atölyesinde öfkenin kaynağı, nasıl tezahür ettiği ve baş etmek için neler yapılabileceği nispeten daha didaktik bir tarzda ele alınır.
+ Hem grup terapileri hem de atölyeler marifet psikolojide uzmanlarımız eşliğinde belli zamanlarda uygulanır ve oluşturulur. Bu grup ve atölyeleri sosyal medya hesaplarında takip edebilir ya da doğrudan siz bir gruba ya da atölyeye katılmak için talepte bulunabilirsiniz.